Grondwerk verbeteren? De nieuwe FULL JUMP ASSIST to the rescue!

20/04/2021

Je kan het revolutionair noemen maar eigenlijk steunt de nieuwe FULL JUMP ASSIST op één basisprincipe: ‘Houd het vooral zo eenvoudig mogelijk’. De nieuwe hulpteugels, ontworpen door toptrainer Jan Symons, hebben hun intrede in de paardensport dan ook niet gemist. Waar en wanneer kan je de hulpteugels gebruiken en welk effect hebben ze voor je paard?

Al je vragen beantwoord!

Grondwerk en dressuurtraining zijn erg belangrijk en vormen samen de basis van paardrijden, of je in de spring- of dressuursport actief bent, als ruiter wil je dat je paard zo evenwichtig mogelijk en met een goede aanleuning loopt. Tegelijk is het doel van de training om sterke connectie tussen paard en ruiter te scheppen.

De FULL JUMP ASSIST by Jan Symons helpt je om je paard tijdens het grondwerk optimaal te ontspannen, een correcte aanleuning te bekomen en het ruggebruik te bevorderen. Ook bij jonge paarden kan de FULL JUMP ASSIST in alle veiligheid gebruikt worden. Dankzij de voorziene veiligheid rijdt je je paard op een natuurlijke manier van het been naar de hand en wordt het “in de krul” rijden voorkomen. Met de FULL JUMP ASSIST kan je in alle veiligheid ook springen, op wandeling of een cross training afwerken. Je behoud de complete controle, ook al wordt je paard wel eens sterk, zonder zelf sterkt in de hand te moeten worden.

Vind je het fijn om je paard met de FULL JUMP ASSIST te trainen en zoek je ook deze ondersteuning bij het losrijden op wedstrijd?

Dat kan met de JUMP ASSIST. Deze werkt op net dezelfde wijze maar kan je makkelijk aan de jachtmartingaal bevestigen en na het losrijden er eenvoudig weer afhalen.

Een geslaagde training

De beste ruiter-paard combinaties zijn duos die elkaar moeiteloos begrijpen. Met de ASSIST hulpteugels wordt dat een fluitje van een cent. Met deze producten kan je zowel op een dressuurmatige manier rijden als een springtraining afwerken, je paard zal op een voorwaarts-neerwaartse manier gewerkt worden. De ASSIST hulpteugels vergemakkelijken een relaxte training waarbij de band tussen paard en ruiter enkel maar versterkt kan worden! En dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait, toch?

Webshop powered by Marcando